Hoaxes، دروغ‌های مدرن اینترنتی

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس فناوری اطلاعات
"Hoax"ها هشدارهایی اگر چه بی اساس ودروغین هستند، ولی با سرعت زیاد و به شکل تصاعدی انتشار می‌یابند.
به گزارش سرویس IT خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اخیرا پیغامی میان کاربران yahoo از طریق e-mail وmessenger ردوبدل می‌شود و هر شخص را موظف می‌کند، برای مسدود نشدنID آنها، این پیام را به تعدادی از دوستان خود(ظاهرا 18 نفر) بفرستد.
این پیام حاوی این مطلب است:“بدترین ویروس که تا حالا شناخته شده و راه درمانی ندارد، در حال گسترش است. اگر e-mail با عنوان A virtual card for you دریافت کردید،حتی اگر از یکی از دوستانتان بود، بلافاصله حذفش کنید.با باز کردن آن اول کامپیوترشما هنگ می کند و وقتیalt+ctrl+del یا restart زده می‌شود، sector zero پاک شده و در واقع هارد می سوزد. این pm را برای همه افرادی که در لیستتان است بفرستید.”

دردنیای الکترونیک و دیجیتال امروزی و عصر اینترنت نیز نه تنها بازار شایعاتی این چنین افت نکرده است، بلکه به برکت ارتباطات مدرن از سرعت انتشار بسیار زیادی نیز برخوردارشده است.
"Hoax"ها یا پیغامهای فریبنده‌ی اینترنتی با رواج ویروس‌ها از طریق اینترنت، حدود سال 1994 میلادی رایج شدند و سه انگیزه برای ایجاد آنها وجود دارد که مهمترین انگیزه آنها تجاری وبا هدف جمع آوری آدرس‌های e-mail فراوانی درمدت زمانی کوتاه است .
این پیغام‌ها همیشه به صورت هشدار در مورد یک خطر بسیار وخیم برای کامپیوتر کاربر توسط ویروس‌هائی است که توسط پست الکترونیک منتشر می‌شوند و در بخش موضوع آن جمله خاصی وجود دارد. اگر چه شیوع ویروس ها توسط پست الکترونیک امروزه روز به صورت رایج ترین راه انتشار این بلاهای انفورماتیک درآمده است
(آخرین گزارش ICSA پست الکترونیک را عامل انتشار 87 درصد ویروس ها ذکرکرده است)، ولی Hoaxها یا پیام‌های گمراه کننده همیشه دارای نکات مشترکی هستند که آنها را از دیگر هشدارها متمایز می‌سازد:
- تاریخ خاصی را برای خبر اعلام نمی کنند، برای مثال از جمله "این خبر روز گذشته اعلام شد "استفاده می‌شود،به این ترتیب احتمال انتشار آن را افزایش می‌دهند.
- منبع پیام معمولا شخص نیست.
- معمولا برای اعتبار بخشیدن به خبراز قول کمپانی های بزرگ وشناخته شده نرم افزاری ، سخت افزاری وغیره استفاده میشود، مثلا گفته میشود مسوول روابط عمومی مایکروسافت، رئیس بخش تحقیقات اینتل ، IBM ، CERT ,CIAC ،ولی هیچگاه نام وآدرس فرد خاصی برای تماس ذکر نمی‌شود.
- اعمال تخریبی ویروس مفروض معمولا بسیار وخیم واغراق آمیز توصیف می‌شوند. مثلا "بلافاصله کلیه اطلاعات هارد دیسک شما از بین می‌إرود، "به سرعت سخت افزار شما آسیب می بیند "و غیره
- در پیام از گیرنده درخواست می‌شود که آن را برای تمام دوستان وآشنایان خود بفرستد.

Sulf nbk.exe یکی از ابزار های سیستم های عامل Windows 98 و Windows Me است که وظیفه‌ی آن باز گرداندن نام تعویض شده فایل های دیگر به صورت اولیه آن است. این مورد نمونه ای از سوءاستفاده تولید کنندگان شایع Hoax می‌باشد که به دلیل تکنیک روانشناسانه سازنده آن در کشورهای مختلف بخصوص در ایران از انتشار فراوانی برخوردار شد.
در Hoax مزبور پس از اعلام در مورد یک ویروس بسیار مخرب به نام Sulf nbk از کلیه کاربران خواسته شده بود در صورت یافتن فایلی با این نام آن را سریعا از سیستم خود پاک کنند.
با توجه به نبود شناختن اغلب کاربران رایانه از برنامه های جانبی سیستم عامل این Hoax توفیق فراوان در گمراه کردن کاربران پیدا کرده و هزاران کاربر ایرانی این ابزار Windows را از سیستم خود پاک کردند.
ناگفته نماند که رسانه های گروهی همچون صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز با انتشار این خبر دروغین بدون دریافت نظرات کارشناسان به شیوع آن دامن زدند.
از دیگر Hoax ها میتوان به "Good Times" اشاره کرد که درسال 1994 وپس از آن به سرعت وحشتناکی بین کاربران اینترنت منتشر شد . Hoax های " Penpal Greeting" " Win a Holiday " ، " Forgs Budweiser" mobile phone virus, ویا Y2K Hoaxes که در اواخر سال 1999 به سرعت منتشر شدند . نمونه های دیگری ازاین پیام های فریبنده هستند که متضمن هیچگونه خطری برای کاربران نبوده اند .
بااین حال " Hoax " های دیگری نیز قبل ویا بلافاصله از بعداز ظهور ویروس های واقعی منتشرشده اند که باور کاربران اینترنت را نسبت به اینگونه هشدارهای گمراه کننده افزایش داده است . برای مثال میتوان به Hoax های ذیل اشاره کرد :
AIDS ,AOL4 FREE , PKZ300, IRINA, BUDDYLST. ZIP , AOL 4.0 COOKIE

نهایتا با چند توصیه به کاربران مطلب را خاتمه می‌دهیم :
1- ویروس های e-mail وجود دارند و هرماه صدها نمونه جدید از آنها منتشر میشود . حتی ویروس هائی وجود دارند که باگزینه Message Preview برنامه مشتری پست الکترونیک بدون باز کردن نامه میتوانند فعال شوند.
(مانند ویروس هائی که با کد HTML نوشته شده‌اند) ولی اینگونه ویروس‌ها معمولا توسط شرکت‌های معتبر ضد ویروس گزارش می شوند و نه توسط شرکت‌های الکترونیک توسط افراد ناشناس.
2- درصورت دریافت هرگونه e-mail مشکوک از بازکردن آن خودداری کنند.
3- برنامه آنتی ویروس خودرا به روز نگهدارید . این مهمترین ضمانت برای حفظ سیستم شما از ویروس های واقعی است.
4- درصورت دریافت هشدارهائی با مشخصات ذکرشده در Hoax ها از منتشر کردن آن به شدت پرهیز کنید.
5- درصورت وجود ابهام از بخش پشتیبانی فنی کمپانی های معتبر آنتی ویروس سوال کنید .
6- در صورتی که Hoax توسط فرد آشنائی برای شما ارسال شده، با ارسال پیامی وی را از انتشار بیشتر آن برحذر دارید.
به نقل از ایسنا (خبر گزاری دانشجویان ایران)
نظرات 3 + ارسال نظر
خاله نسرین شنبه 10 آبان‌ماه سال 1382 ساعت 01:56 ب.ظ http://nasrin161.blogsky.com

الهی، زندگی بی حضور تو زندانی بیش نیست. احساس با تو بودن، خود زندگی و حیاتی نو است.
اولیاء مقربت، از غربت دنیا به دورند و در کنار تو جاودانه.
آیا خواهد آمد آن روز که ما نیز بنده ای شایسته باشیم برای تو! و تنها پرستنده باشیم تو را و با غسل تطهیر و ندامت از گذشته ها به بارگاه ربوبی ات، بار یابیم.
سزاوار مهرت جز این نباشد!

دوستی بای تمام فصلها. جمعه 23 آبان‌ماه سال 1382 ساعت 12:24 ب.ظ

سلام و مرسی از اطلات خوب. بهترین آرزو را بای شما دارم.

آرش شنبه 8 آذر‌ماه سال 1382 ساعت 07:18 ب.ظ http://www.karna.persianblog.com

سلام . وقت بخیر . آقا مطالبت جالبه اما جون مادرت اگه وقت میکنی یکم زوتر بروزش کن :(( . اما در هر حال ممنون.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد